Het kostenplaatje van je droomhuwelijk

En dat droomhuwelijk, wat gaat dit jullie kosten? Hoe bepaal je vooraf een budget dat jij en je partner niet zullen overschrijden? Want jullie willen natuurlijk niet in financiële problemen geraken!

Bye bye, bankrekening

droomhuwelijkVoor een huwelijk met alles erop en eraan zal je heel wat neertellen. Gemiddeld geven Nederlanders en Belgen zo'n 20.000 euro uit aan een trouwfeest. Nou, dat kan tellen! Hoeven we echt zo’n behoorlijke som te spenderen? Want in dat geval mag je jouw geladen bankrekening gedag zeggen! Gelukkig hoeft het zo’n vaart niet te lopen. Al is de kans wel reëel dat je huwelijksfeest- en ceremonie eerder bescheiden van aard zal zijn. Maar wat is daar mis mee? “Nou, gemakkelijk praten,” denk je dan. Ja, ik heb heel lang gespaard voor een spetterend huwelijksfeest. Maar moest mijn rekening leeggeplunderd worden door een luxueus trouwfeest, zou ik best genoegen kunnen nemen met een barbecue party. Weg fortuin, hallo achtertuin! Als je toch wil gek doen zonder een spaarpotje kan je natuurlijk ook een klein krediet aangaan voor je trouwfeest. Het klinkt gek, maar het kan perfect en mits een goed plan hoeft het ook geen probleem te zijn. Via Beobank kan je bijvoorbeeld een simpele lening op afbetaling aangaan: voor €10.000 betaal je bijvoorbeeld op 28 maanden maar €400 per maand – misschien meer haalbaar dan op voorhand sparen.

Geen prioriteit? Pech!

Om een “post-huwelijk” depressie te vermijden, zullen jij en je man in spe moeten nagaan wat er echt cruciaal is voor jullie beide. Kunnen die ijssculpturen achterwege worden gelaten? En zijn er echt 35 verschillende soorten gerechten nodig? Probeer te kijken naar wat er prioriteit is. De rest vliegt onverbiddelijk de vergeetput in. Toch kosten ook veel essentials geld. Je drukwerk, je jurk en kostuum, ... het telt allemaal op!

Leren van lijstjes

Jij en je partner hebben eindelijk een budget opgesteld: nu is het louter een kwestie van je hieraan te kunnen houden. Daarom raad ik jullie beide één ding aan: werk met lijstjes! Onze persoonlijke wedding planner houdt deze allemaal voor ons bij. Want zelf hebben mijn vriend en ik hier geen tijd voor. Maar indien je dat niet zitten, kan je ook elke kost zelf opschrijven en op eigen houtje met lijstjes werken. Want zo heb je weer een flinke duit uitgespaard!