Het huwelijksfeest zelf: enkele belangrijke punten

Voor mijn huwelijksfeest ontmoet ik een aantal keren per maand met mijn persoonlijke wedding planner. Samen met mijn verloofde besloot ik deze in te schakelen omdat je normaliter maar één keer trouwt. En dan wil je nou eenmaal dat alles in kannen en kruiken zit.

Locatie, locatie, locatie: kerk of niet?

bloemen huwelijkAls ik denk aan de locatie van mijn huwelijksfeest, beeld ik me een chique en stijlvol kader in. Al jaren droom ik van een kerkelijk huwelijk. Niet per se omdat ik gelovig ben, maar omdat ik ervan overtuigd ben dat het iedere ceremonie naar een hoger niveau tilt. En het liefst van al wil ik trouwen in een grote kerk. Mijn verloofde en ik hebben beide een grote familie en geen enkele genodigde mag zich benadeeld voelen omdat hij zou moeten rechtstaan! Verschrikkelijk!

Niet in de kerk, niet geslaagd?

Nou, beste lezertjes: begrijp me niet verkeerd. Ik wil helemaal niet laten uitschijnen dat een huwelijk bij de gemeente gewoontjes is. Door mijn liefde voor een kerkelijk huwelijk zou je haast gaan denken dat een ceremonie die elders doorgaat gedoemd is om te mislukken! Als jij je beter voelt bij een huwelijk in het gemeentehuis, moet je hiervoor gaan. Hier kan je alvast wat meer info vinden!

Het droombeeld van ieder droomhuwelijk

Het beeld van ik die me naar het altaar begeef, is er eentje dat ik graag zou verwezenlijken. Mijn nichtjes – een tweeling – zijn bruidsmeisjes en hun kledij ligt al klaar. Over de bloemen die zij dragen wordt er momenteel gebrainstormd. Hoe dan ook: mijn korte wandeling naar het altaar wordt er een waarbij alle blikken op mij zijn gericht. Omdat ik zo’n mooi kleed en kapsel heb, maar ook omdat het hele gebeuren zo feeëriek en sprookjesachtig is. Zucht. Ik kan niet wachten tot het zo ver is! Lijkt dit alles jou banaal? Mij niet. Want ieder persoon die gaat trouwen, moet rekening houden met de kleinere zaken. Enkel zo ben je ervan verzekerd dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Onvoorziene omstandigheden

Stel, je plant een huwelijk dat in open lucht plaatsvindt. Houd dan zeker ook rekening met mogelijke onvoorziene omstandigheden. Want wat als de voorspelde weersomstandigheden je ceremonie én feest om zeep kunnen helpen? Dat is een slecht begin van jullie leven als getrouwd koppel!

Een professionele fotograaf: de vanger van blikvangers

Inmiddels hebben wij onze fotograaf al gevonden. Een beloftevol professional waar een tamelijk sappig prijskaartje aan hangt. Maar dat is het waard, geloven wij. Want hij legt de blikvangers van de hele dag vast. Waaronder wij als getrouwd koppel, natuurlijk! Ik kan persoonlijk Pieter van Impe aanraden!