Het huwelijk: eerst de ceremonie, dan het feest

Wanneer de kogel door de kerk is en het ja-woord werd gegeven tijdens de ceremonie, is het tijd om feest te vieren! Ga nou maar eens lekker uit je dak en laat het desnoods aan de hele wereld weten dat jij van straat bent! Voor goed! Althans, dat mogen we hopen …

De benodigde elementen voor een geslaagd feest

feest huwelijkHet huwelijksfeest zelf is de afsluiter van een feestelijke en liefdevolle happening. En het einde van zo’n memorabele dag? Die blijft het langst in het geheugen van de aanwezige gasten. Net daarom wil je dat het feest uitdraait tot een succes van formaat. Om dat te bereiken, dien je toch rekening te houden met een aantal dingetjes. Eerst en vooral: het eten. Wat ga jij jouw gasten voorschotelen? Je kan kiezen voor een dinner in buffetvorm, zodat de genodigden een ruime keuze hebben. Dit houdt ook in dat je op zeker speelt. Want wat als je één specifiek gerecht serveert – bijvoorbeeld een schotel met vis – en een aantal aanwezigen lusten dit niet? Dan zitten zij én jij in de penarie! Je zorgt overigens best ook voor drank à volonté. Ga op zoek naar degelijk personeel – wat de locatie ook mag zijn – die de stress van een huwelijksfeest de baas kan. Een tweede aandachtspunt is de muziek. Je gasten moeten lekker kunnen dansen alsof hun leven ervan afhangt. Zorg dus voor een brede variëteit aan succesvolle klassiekers, maar ook voor hippe dansplaatjes.

De openingsdans, een heikel punt

Maar ik zou bijna het hoogtepunt van het huwelijksfeest vergeten: de openingsdans! Een heikel puntje. Samen met jouw partner moet je een leuke song vinden die het beloftevol begin van een nog beloftevoller huwelijk markeert. Je hoeft trouwens niet zomaar een nummertje te kiezen dat jullie beide mooi vinden. Het duurde weken alvorens mijn dierbare verloofde en ik een akkoord bereikt hadden, en nu laten we het live zingen door Steffi, gespecialiseerd in huwelijksmuziek! Best vermoeiend, maar de ontroering achteraf maakt dat het dit allemaal wel waard was.

Verwen je genodigden

De ceremonie draaide overduidelijk al om jou. Het huwelijksfeest eigenlijk ook, maar leg wel de aanwezige gasten in de watten. Dat verdienen ze. Geef hen een geschenkje mee naar huis bij de afloop van het feest. En zorg ervoor dat zij de beste behandeling krijgen van de obers. Kies op voorhand voor een goede fotograaf die ook tijdens het feest voor visuele herinneringen zorgt, en zorg voor leuk entertainment zoals een mobiele bar en een goede DJ.

Wat die genodigden trouwens beseft: zorg ervoor dat je zeker niemand vergeet. Mijn toekomstige man en mezelf kennen een hoop mensen, waardoor het een hele rompslomp wordt om iedere persoon een uitnodiging te bezorgen. Gelukkig laat ik me hierbij begeleiden. Of ik zag de bomen door het bos niet meer!